19.7.12

L’experiència de la vida és una cosa única, un regal que l'univers t’ha fet


EL SOMNI DE LA NOSTRA VIDA
Escoltem el nostre cor

Què m’agradaria fer? Quina cosa em fa il·lusió?
Dues preguntes precises i entenedores a les que hem de donar resposta per a encarrilar la nostra vida de manera satisfactòria. Malgrat la senzillesa de la qüestió, el fet és que es fa difícil encarar-s’hi per la manca de costum en escoltar el nostre cor. Caldrà deixar de banda per una estona a la ment omnipresent, aquietar-la, "donar-li festa" i restar en silenci per que la discreta veu del cor es vagi fent audible.

Quantes coses petites o grans voldríem fer i no ho sabem? Enterrades molt ensota per condicionaments, prejudicis i renuncies trobarem si "excavem" amb interès un munt de projectes, aficions, desitjos, afanys, il·lusions… RES, RES, RES, és més important que realitzar el somni de la nostra vida. Per això som aquí i per això la nostra ànima ens ho recorda quan ens n'oblidem.

No som aquí per tenir cura de ningú: Cadascú és responsable de la seva pròpia vida i cadascú fa el que vol de la seva vida. Si algú vol patir, és cosa seva. Si algú creu que els altres tenen l’obligació d’ajudar-lo, va errat. Una cosa es que ens ajudem, però des de la nostra pròpia iniciativa no per que ens hi sentim obligats.   

Sembla que en el nostre ADN ens van inocular un permanent sentiment de culpa que ens limita i coacciona en el nostre viure i es dispara en el moment en que anteposem el nostre gust al d’un altre. Hem de reconèixer l’aberració que suposa aquest plantejament i lliurar-nos-en si volem gaudir de la vida.

Com podrem fer realitat els nostres somnis si a tota hora només estem pendents d’ajudar aquest o l’altre? La realitat es va construint materialitzant els nostres pensaments, els nostres desitjos, les nostres il·lusions… Les coses no passen soles, algú "les fa passar" i si no ets tu qui les crees, serà un altre qui las crearà i tu qui les patiràs.

Si vols ser protagonista de la teva vida ja saps doncs el que et cal fer:
1.      Esborrar la creença de que estàs obligat a fer el que vulgui un altre
2.      Escoltar el teu cor i descobrir quin és el teu somni
3.      Llançar-te de cap a fer realitat els teus desitjos i gaudir de la vida

Recorda que l’experiència de la vida és una cosa única, un regal que l'univers t’ha fet. És cosa teva valorar-lo com cal i aprofitar-lo degudament. La millor forma d’agrair aquesta meravella és gaudir-la plenament, assaborint-la fins la darrera gota

Joan Martí

________________________________________


El sueño de nuestra vida
Escuchemos nuestro corazón

¿Qué me gustaría hacer? ¿Qué cosa me ilusiona?
Dos preguntas precisas y comprensibles alas que tenemos que dar respuesta para encarrilar nuestra vida de manera satisfactoria. A pesar de lo sencillo de la cuestión, el hecho es que se nos hace difícil encararnos a ello por la falta de costumbre en escuchar nuestro corazón. Habrá que dejar de lado por un tiempo a la mente omnipresente, aquietarla, "darle fiesta" y quedarse en silencio para que la discreta voz del corazón se vaya haciendo audible.

¿Cuántas cosas pequeñas o grandes querríamos hacer y no lo sabemos? Enterradas muy abajo por los condicionamientos, prejuicios y renuncias encontraremos si "excavamos" con interés gran cantidad de proyectos, aficiones, deseos, afanes, ilusiones… NADA, NADA, NADA es más importante que realizar el sueño de nuestra vida. Por eso estamos aquí y por eso nuestra alma nos lo recuerda cada vez que lo olvidamos.

No estamos aquí para cuidar de nadie. Cada uno es responsable de su propia vida y cada uno hace lo que quiere de su vida. Si alguien quiere sufrir, es cosa suya. Si alguien cree que los demás tienen la obligación de ayudarlo, va errado. Una cosa es que nos ayudemos, pero desde nuestra propia iniciativa no porque nos sintamos obligados a ello.

Parece que en nuestro ADN nos inocularon un perramente sentimiento de culpa que nos limita y coacciona en nuestro vivir y se dispara en el momento en que anteponemos nuestro gusto al de los demás. Hemos de reconocer la aberración que supone este planteamiento y librarnos de él si queremos gozar de la vida.

¿Cómo podremos hacer realidad nuestros sueños si a toda hora sólo estamos pendientes de ayudar a este o aquel? La realidad se va construyendo materializando nuestros pensamientos, nuestros deseos, nuestras ilusiones… Las cosas no pasan solas, alguien "las hace pasar" y si no eres tu quien las creas, será otro quien las creará y tu quien las sufrirá.

Si quieres ser protagonista de tu vida ya sabes pues lo que has de hacer:
1.      Borrar la creencia de que estás obligado a hacer lo que quiere otro
2.      Escuchar tu corazón y descubrir cual es tu sueño
3.      Lanzarte de lleno a hacer realidad tus deseos y gozar de la vida

Recuerda que la experiencia de la vida es una cosa única, un regalo que el universo te ha hecho. Es cosa tuya valorarlo como se merece y aprovecharlo debidamente. La mejor forma de agradecer esta maravilla es gozar de ella plenamente, saboreándola hasta la última gota.

Joan Martí

No hay comentarios:

Publicar un comentario