8.8.16

La felicitat és un derivat d’activitats saludables mentals i físiques.

BENESTAR D’ESTIU

Treu profit de les vacances i connecta amb la felicitat

En disposar de més temps i d’un clima favorable, l’estiu és un moment excel·lent per començar a canviar els nostres hàbits negatius i dedicar-nos a practicar activitats que ens aportin benestar.

La felicitat no és un objectiu, és un derivat d’activitats saludables mentals i físiques.

Els éssers humans som un tot format per cos, ment i esperit, a més vivim immersos en un entorn que hem de compartir. Per sentir-nos bé, haurem de crear una bona relació entre totes les parts. Comencem per canviar els nostres hàbits negatius i dediquem-nos mentalment i físicament a practicar activitats saludables. Ocupar-nos en el moviment i la meditació pot ser una bona recepta per sentir la felicitat física i mental.

Primer, canviar d’actitud, hem de familiaritzar-nos amb la felicitat sense témer que pugui desaparèixer. Confiem amb naturalitat, relaxem-nos i sentim-nos bé. En moltes ocasions som feliços i no ens n’adonem.


La felicitat física ve d’un moviment correcte, una bona postura, de beure aigua i menjar aliments sans.

Podem treballar el moviment practicant un esport que ens agradi, o simplement sortint a caminar. I si tenim possibilitat, nedar a la piscina o a la platja. Ara a l’estiu les dues són bones opcions.

Una activitat senzilla i a l’abast de tothom per començar a sentir aquesta felicitat pot ser caminar cada dia de 30 a 60 minuts. Podem anar a caminar per un entorn natural o pels carrers de la nostra vila.

Podem caminar sense presses i sense cap objectiu en ment amb una actitud contemplativa, curiosa, atenta, oberta a l’experiència de cada moment, a les sensacions físiques i emocionals. En meditació en diem: deixar que el món ens toqui. Aquesta actitud ens connecta amb la realitat, ens ajuda a ser i sentir la nostra humanitat i la nostra connexió natural amb l’entorn.

També podem fer-ho posant-nos un objectiu, com per exemple, recórrer una distància o arribar fins a un lloc en concret i tornar. Si estem més entrenats ho podem fer corrent.

La felicitat mental té el seu origen a participar en activitats mentalment saludables com l’amor, la generositat i la compassió.

Per treballar la ment, practicar la meditació uns 20 minuts cada dia ens anirà molt bé, té uns resultats magnífics que molts especialistes de la salut estan recomanant. Està científicament provat que les persones que mediten viuen més felices. És per això que si no heu meditat mai us animo a aprendre la tècnica i portar la meditació a la vostra rutina diària. La meditació és una pràctica relativament senzilla d’aprendre.

La mateixa constància, l’experiència i assessorament de meditadors més experts és de gran ajuda. Per això és aconsellable contactar amb algun centre on poder meditar en grup. Poder compartir la pràctica i les pròpies experiències amb altres persones és molt important, enriquidor i saludable. Potser no us ve de gust meditar, però si ho feu, us farà sentir bé.

Per arrodonir el pastís de la felicitat, es deixo cinc principis per tenir presents en el nostre dia a dia:

-          Sigues agraït
-          No et preocupis
-          No t’enutgis
-          Fes les feines amb honradesa i diligència
-          Sigues amable amb els altres i amb tu mateix

Mostreu sempre una actitud de respecte i cura amb el vostre entorn, persones, animals, plantes i coses.

“Si vols ser infeliç pensa en tu mateix. Si vols ser feliç, pensa en els altres”

I per acabar, recordeu que la felicitat és sempre per compartir.

Francesc Carmona
Guia de meditació
Setmanari El 3 de Vuit (5.8.2016)



No hay comentarios:

Publicar un comentario